Inget speciellt

18+0 dagar hittills, 154 dagar har gått, 22+0 veckor kvar ,126 dagar kvar till han beräknas komma. Som ni ser har jag lagt in en liten bild till höger. Där kan man klicka o se dessa siffror.. Sådana finesser va? Tack "I" för tipset:)
Annars har det väl inte hänt så där mycket.. Denna vecka bildas det små små hår över hela bebben som ett skydd vad jag förstår. Dessa hår finns t.o.m på fotsulorna..  Tror även att jag kan ha känt den lille, men är inte säker.. Får återkommer angående det..

På vissa av alla gravid-sidor jag är inne på står det även några väl valda till pappan i fråga. Ofta står det där att han kan köpa presenter lite då och då, som t.ex. massage, hårvård eller nåt plagg så den blivande mamman kan känna sig fin.
Ännu har inget hänt på denna front, så pappan i fråga måste ha missat denna information... Om jag har riktigt tur så kanske han kikar in här ibland:) hoppas...

Kul att så många har kollat in bloggen o lämnat kommentarer, uppskattas:)


På ny kula :)

Så.. Nu tänkte jag ta tag i denna blogg igen. Jag tänkte skriva om de 23 veckor vi har kvar till vi äntligen får bli föräldrar för första gången! Jag har inte fattat ännu vad som händer och jag tror jag talar för J oxå. Det är ju helt sjukt att vi ska få en liten knodd!!

Nåväl, den värsta tiden är över känns det som. De första 12 veckorna är ju kritiska som de flesta vet.. Känns såå skönt att den tiden är förbi. Jag trodde aldrig att den första tiden skulle vara så jobbig. Med jobbig menar jag att den är oviss.. Det första riktiga beviset på att det verkligen är en liten där inne är ju när man äntligen får gå på rutin-ultraljud och då har det gått typ 4 månader. Och det är där vi är nu.

För exakt en vecka sen var vi på detta efterlängtade ultraljud. HEEEEELLLLLLTTTTTT sjukt underbart!
2 armar, 2 ben, 2 hjärnhalvor, 1 huvud, 1 hjärta, och 1 snopp!! Weii en liten pojke beräknas titta ut 090201!
Enligt den sura barnmorskan såg han ut att må bra och vara en frisk liten pojke. Man mäter avståndet mellan tinningarna och lårbenets längd och så kan man räkna ut hur gammalt fostret är. Innan vecka 23 växer alla foster ganska lika, därför kan man göra dessa uträkningar. Här har ni bilden som vi väntat så länge på...
16+3

Nu är jag alltså i vecka 17+3. Hans huvud är ca 4cm i diameter och fötterna är ca 2cm långa.  Han kan nu märka om det är mörkt eller ljust utanför magen. Enligt vissa hemsidor kan han även höra nu och t.o.m.  blir skämd av höga ljud.
Skelettet börjar nu även hårdna.

Tydligen kan vissa redan nu känna fosterrörelser. Det har inte jag gjort ännu, men väntar och känner efter med spänning. Vad jag har hört ska det tydligen kännas som fjärilar i magen, fisksnärt eller som bubblor i magen. Jag väntar och väntar... Enligt den sura barnmorskan som gjorde ultraljudet ligger moderkakan i framvägg. Detta är helt normalt men det kan ta extra lång tid för mej att känna dessa fjärilar eller fisksnärtar.. Det är bara o vänta då antar jag, vilken tur att jag har sånt tålamod då:)


RSS 2.0