Ny favvo-sida..

Halloj, tänkte bara informera om min nya favvo-sida.. Tipset fick jag av Becca igår, TACK söta du... Om man tycker det är kul med skvaller ska man verkligen gå in och kika här för att få veta vad som händer på stureplan.

Skriver mer när jag kommer till Örebro, då hoppas jag att jag kan lägga in några bilder, det är ju alltid kul:)

puss och kram så länge!

En snabbis..

Bara en liten dagsrapport.. Idag var det hur rörigt som helst på jobbet. Patienter skulle hem och patienter skulle skrivas in. Det värsta är när en patient har hemsjukvård i hemmet, då jäklar är det saker som ska fixas, inte bara att skicka hem då inte... Nä, då ska distrisktssköterskan kontaktas och ge sitt godkännande om att patienten får åka hem, hemsjukvården ska meddelas, förmodligen ska patienten åka liggande transport och då ska speciella lappar skivas, läkaren ska skriva recept, tid för transport ska passa hemsjuktjänsten som bör ta emot patienten mm.mm. ja det är en hel vetenskap att skicka hem någon som har kontakt med kommunen.

Och sen inskrivningar... Information om vad de ska gå igenom och vad som ska göras innan, VAS-skalan (smärtskattning) om de ska ha nån speciell smärtlindring efteråt, etc.etc. Och så hälsobladet, patientens vanor och ovanor.. Allt ska dokumenteras.. Och så blodgruppering och BAS-test.. mm.mm det tar sin lilla tid.

Tänk er nu att allt detta ska ske samtidigt..

Det jag vill komma till är att det var gryyyyyyyyyymt mycket idag, MEN ändå hade jag någon form av kontroll och det kändes helt underbart!!! Lite skryt får man väl komma med? :)

Nä, nu ska jag dricka kaffe med min kära syster..

Kram på er!!

Livet e ganska najs trots allt!!

Nu är livet ganska härligt faktiskt. Bara J som saknas..
Jobbet är faktiskt kul numera, börjar inse att jag faktiskt är sjuksyrra!! Helt sjukt.
Igår var det en patient som skulle åka hem efter ca 2 veckor på avdelningen, en patient som jag hade haft hand om största delen av vårdtiden. Och det var sååå kul att se att framstegen var dag. Iaf när jag gick in och skulle säga hejdå fick jag en bamsekram och ett jättetack. Då kändes det riktigt bra, kanske blir en kanonsyrra en vacker dag. Tror att det är dessa möten som får en att tycka att det är kul. För det är ju faktiskt inte för pengarna som man går upp kl 05 och masar sig till jobbet. Låter klyschigt, men nog måste det vara så. Kanske har valt rätt ändå :)

O idag var jag hemma hos min kära syster och hälsade på. Alla 3 prinsessor var hemma! Love them. De är bara sååååå underbara. Satt och pysslade lite och bara njöt. De var ganska lugna idag oxå, ibland kan man tro att man kommer bli hörselskadad.. Mellantjejen har en jäkla pipa ;)

Undra vad de kommer pyssla med när de är lika gammal som jag.. M tror jag kommer att bli läkare eller nåt. Svårt att säga. Samtidigt tror jag att hon kanske kommer att bli artist av nåt slag, ungen är faktiskt grym på att sjunga.. Tonsäker liten tös. Hon har ett grymt öga för detaljer. Varje gång jag tittar förbi möts jag av: "varför har du alltid de där örhängena?" Att hon ens lägger märke till de.. Eller så kan hon säga: kommer du ihåg när du hade den där tröjan med prickar? (kom inte ens ihåg att jag ägde någon sån ;) Hon kanske blir designer eller nåt!

Lilla V är svårare.. Nån mer bestämd får man leta efter. Henne sätter man sig inte emot i första taget. Skulle jag satsa pengar på vad hon blir skulle jag nog satsa på nåt jobb där man måste ta beslut.. Sjuksköterska kanske ;) Eller stadsminister... På julafton fick hon morfar att ligga på golvet och leka doktor. Det var det roligaste jag sett sen Sundsvall brann..Han hade inte en chans att komma upp, gullunge!!

Osså har vi lilla H. Hon är svårgissad... Hon är ju bara 7 månader, har inte fått nått riktigt grepp om henne ännu.. Tror att hon blir nån blandning av M & V kanske. Hon är riktigt snäll och lugn iof, men svårplacerad när det gäller jobb. Henne får jag nog återkomma till..

Det var det om det...

O igår träffade jag äntligen min kompis som jag lärde känna i ettan. Shit det är ju för tusan 20 år sen vi träffades för första gången. Vi käkade i Sigtuna på nåt hak där de har världens godaste sallader!! Ojojoj vad gott det var. Man får plocka ihop själv.. Nåväl, vi kom in på gymnasietiden och studenten. Pratade om att det snart är 10 år sen vi gick ut lite halvlulliga för att ta emot blommor från tjocka släkten. O då kom vi ju såklart i på återträff!! Hur går man egentligen till väga när man ska få tag på alla som man gick med? Någon som har varit med om detta? Vill gärna ha lite tips.. Ja, så var det B, hon är en sån där tjej som man mår såå bra av att träffa. Positivare kvinna finns nog inte. Och då menare jag inte så där mesigt positiv som vissa kan vara, såna som tycker att allt är så bra inget att klaga på. Nä, jag menar en sån som ser möjligheterna och som vill leva sitt liv som hon vill och inte som man tror att alla andra vill att man ska leva. Hon försöker nå sina mål! You go girl! Jag är nog ditt största fan!

Thats it, ha det gött så länge, nu ska jag kila iväg och träna step på världens dyraste gym. Surt att det inte finns något annat att välja på här i denna lilla håla 4 mil norr om vår vackra huvudstad...

- Bara vara -

Har varit i Örebro och myst med J. Åh vad jag älskar att åka hem. Det värsta är när man måste åka därifrån.
Vi har inte gjort så mycket, men jisses vad härligt det är att bara vara. Att bara ha honom där i närheten. Just love it.
Det jag har gjort är fikat med 2 kompisar, shoppat en kappa, käkat lunch med min kära mor och som sagt bara varit!! Har aldrig gillat Örebro så mycket som jag gör nu. Om jag känner mej själv rätt så kommer det inte ta lång tid efter jag flyttat tillbaka innan jag vill därifrån.. Vet inte vad det är för fel på mej egentligen, gräset är väl aldrig grönare på andra sidan eller??! Har lite svårt att förstå det där tror jag.. Så 1:a juni flyttar jag iaf tillbaka, då är inte J där för han ska ju sommarjobba i Sthlm.. men men jag får umgås med annat folk :) Jag ska även hänga hemma hos min mor så ofta jag bara kan. Premiärsommar för deras pool, den ska jag nyttja så mycket jag kan!

Det var min "helg", varit i Örebro bara varit. Underbart! Nu ska jag jobba hela helgen (vanliga människors helg) och nästa helg oxå för den delen, fattar inte hur jag lyckats. Vi har önskeschema vilket innebär att vi får lägga schemat själv för att sedan anpassa lite. Jag har alltså lyckats lägga 3 helger i rad! Helt sjukt, det är väl ett rookie-misstag antar jag..Jag får skylla på det!!

Kram på er, nu väntar sängen.

Sicken kvall...

Idag skulle jag gå min första kväll själv.. Oj vikken ångest jag hade innan jag kom till jobbet.. Hatar den där känslan.. Pratade med mamma som vanligt, känns så bra att hon alltid ställer upp! Vad skulle jag göra utan den kvinnan? Nåväl, jag gick iallafall upp på avdelningen och fick veta att jag skulle gå med min favvouska, alla är ju kanon men hon räddade mej verkligen i kväll! Hon har jordens koll och det känns tryggt:)
Kvällen var under kontroll nästan hela tiden, ganska lugnt till en början..Ända tills vi fick upp ett jourfall, som såklart hamnade på en av mina salar. Panik!! Men det gick faktiskt bra.. Lite pyssel men jag hade fortfarande kontroll, vilket är underbart för en sån kontrollmänniska som jag..O imorron jobbar jag dag, det är lite svårare tycker jag.. Det är liksom rörigare och mer folk som jobbar, tror iof att det är lugnare på helgen.. tack för det!

Så nu är det sängen som gäller, men först tänka igenom om jag glömt nåt under kvällen. Ja jag vet att man ska släppa jobbet när man är hemma! Men hur lätt är det?? Jag kan inte göra det iaf, inte ännu...

Gonatt och underbart att The Ark vann melodifestivalen, nu tar vi nog hem hela skiten!!


Alskar svensk film!!


Förstår inte de som inte gillar svensk film. Jag menar, hur kan man inte??
Igår såg jag Se upp för dårarna med syrran och hennes poolare. Vi var i Kista Galleria och såg den. Kista är bra, men det är förbaskat mycket ungdomar som bara hänger. Nu låter jag väldigt gammal, men det är fakta.
Skit samma, åter till filmen. Den handlade om 2 tjejer som sökte polisskolan. Hände väl inte sådär jättemycket, men ändå var den grymt bra! En skön rulle helt enkelt, rekommenderar den verkligen.
Nästa film som jag vill se är Nina Frisk, oxå en svensk film som jag tror på. Någon som har sett den? Vill gärna höra hur den var... Såg även att det har kommit en ny Beckfilm.. Det blir till å gå på bio oftare om man ska hinna se alla..
image3
Annars har det väl inte hänt så mycket.. Varit ledig idag för att jobba hela långa helgen :( vill inte att denna fredag ska ta slut..
Var hos syster min idag.. hade med mej massa gamla leksaker till hennes 3 underbara kids. My little pony-hus, Barbie, Böcker och massa krafs egentligen, men gissa om de blev glada!! Fick nog några pluspoäng där tror jag :)

Det var väl denna dag.. Nej förresten, var o tränade i morse.. Provade på Pilates.. Aldrig mer! Har aldrig varit med om tråkigare träning.. Jag kanske gjorde fel, men det var sååååå segt.. Ingen musik och medelåldern var nog runt 60... "Dra in naveln, spänn power house (nedre magmusklerna tror jag), dra upp bäckenbotten, andas in, andas ut, långsamt långsamt, fokusera" Så gick det till, tror aldrig att jag kommer gå på det igen.. kanske är det synd, det är säkert bra träning. Vaddå Madonna tränar ju det så då måste det ju bara vara bra! Men inget för mej..

Nä, nu är det Let´s dance som gäller. Hoppas nu att Lasse åker, orkar inte se honom nåt mer på det där dansgolvet!!

Ta det vackert!

Jobbet, jobbet, jobbet...

Just nu känns det som att det är det enda jag tänker på...
Men de 3 sista dagarna har det nästan varit lite kul att jobba. Har gått själv men haft en "egen resurs" vilket känns tryggt. Bara att ha någon som bekräftar att jag gör rätt. Så i helgen ska jag gå helt själv, känns helt ok faktiskt. Jag är glad att jag pratade med chefen tidigare att jag inte var mogen att gå själv, nu känns det som att jag har mer koll på vad jag gör och vad som ska göras.

Det är riktigt mycket att hålla reda på. Eftersom det är en avdelning med 2 specialiteter så är det som att jobba på 2 olika avdelningar... Olika rutiner och olika saker att kolla och tänka på..Kom-i-håg listor är räddningen, skulle aldrig klara av att komma ihåg altt utan dessa underbara kom-i-håg listor! Jag tackar han eller hon som uppfann post-it lapparna...Men som sagt, nu börjar det bli kul, hoppas det håller i sej! Allt flyter på fint så länge inget avvikande kommer upp då måste man tänka extra mycket och det är inte det lättaste...

Spännande att se om jag känner samma sak efter den kommande helgen.. Bara hoppas att det inte kommer allt för många akuta inläggningar... Håll tummarna!!

Antligen kanns det lite battre...

Jo, läget sen sist har förändrats lite..
Det har varit en jäkla jobbig tid den senaste månaden. Inskolningen gick bra, kändes inte helt 100, men det gick. När jag sedan skulle gå själv så kom ångesten! Shit, vad jobbigt det var. Problemet var att jag vill flytta tillbaka till J (vill det fortfarande) men så har jag ju skrivit på ett vikariat som inte bara går att hoppa av.. Trodde att det var 1 mån uppsägningstid men icke! Man är tydligen tvungen att jobba tiden ut OM inte arbetsgivare och arbetstagare kommer överens om annat. Så det som hände var att jag sa upp mej och trodde att det skulle lösa sej, men det blev som sagt svårare än vad jag trodde. Medan jag fortfarande trodde att jag hade 1 mån uppsägningstid hade skickade jag mitt CV till några jobb och inom loppet av några dagar hade jag 4 intervjuer inbokade, varav en erbjöd jobb med en gång. YES tänkte jag, nu får jag flytta tillbaka.. Hoppet är ju det sista som överger en sägs det och det verkar stämma.. Jag pratar återigen med min chef och han menar på att han kan släppa mej lite tidigare men inte förren 1:a juni... Jaha då var det bara att tacka nej till det nya jobbet. Så det gjorde jag idag, men det visade sej att de kanske vill ha mej iallafall.. Vi får se vad som händer...

RSS 2.0