Separationsångesten närmar sej...

Tokchockad blev jag idag när Mr Boss kom fram till mej idag och började ta avsked och tacka för den här tiden.. Va??!
-är du ledig imorron, frågar jag..
-nä men det är ju du, svarar han..
Hmm, hade ju ställt in mej på att jobba en dag till.. Men icke, han hade rätt. sista dagen var IDAG!! Panik! jag vill ju inte sluta... men men.. Jag ska dit imon ialla fall och säga hejdå till alla underbar människor som gjort att jag orkade vara kvar.. Vilken jäkla tur jag haft egentligen som fick börja på en sån kanonavdelning, där personalen är underbar! Hade det inte varit för dem hade jag aldrig orkat masa mej dit såsom jag mådde ibörjan.. Jag hoppas verkligen att jag träffar dem i sommar över ett par birra.. Nåväl, jag antar att jag återkommer avskedet imon...

Innan jobbet idag bakade jag en äppelkaka som jag tänkte bjuda på imon.. Tror ni inte att glömde vrida om till över och undervärme..När det hade gått 30 min o jag tog ut såg det ju ut som en stor degklump bara.. Så in med den i 20 min till.. Det som är svårt när man ska bjuda på nått man bakat är ju hur den smakar, för man kan ju inte provsmaka innan.. ELLER? Jag blir så nervös varje gång... Hur gör man egentligen? Är det meningen att man inte ska provsmaka innan? Man vill ju liksom att den ska vara hel och inte att det saknas en bit när man ställer fram sitt bakverk.. Jag fattar inte det där.. Typiskt oxå att jag glömde vrida om just idag, jag är ju redan nervös innan, hur ska det bli nu då? Risken är ju extrem stor att antingen är alldeles för torr eftersom den stod inne 20 min mer än vad den skulle.. Men den skulle oxå kunna vara helt degig.. Jag fattar inte hur andra gör.. Tips?!

Vinnaren hittills till antidot-mot-kaffe-tävlingen är Tina..Tack för det!! Jag är fortfarande öppen för alla förslag:)

By the way.. Detta måste väl vara trickfilmat??
image37

Antidot mot kaffe??

Har nog druckit för mycket kaffe idag.. Det känns som att jag har ångest... Jag minns att jag kännt så här tidigare när jag druckit för myckt kaffe.. Är det någon som vet om detta kan vara möjligt?? Dr. K kanske kan svara på detta om du kikar in här?? :) Det känns precis som att jag har fjärilar i magen, vill inte gå o lägga mej, kan inte dra djupa andetag, handsvett, klump i halsen, hjärtklappning... Det enda jag kan komma på är kaffet.. Om det är någon som vet något antidot mot detta så är jag idel öra!!

Klockan är 22.57 och jag ska upp kl 05.. Jag sitter fortfarande och surfar. Det är inget speciellt jag kollar på, utan bara kollar runt.. Sitter och funderar "vad ska jag söka på nu".. Istället för att gå och lägga mej, vilket jag absolut skulle behöva.. Men som sagt.. Vill inte.. Det känns nästan som ibörjan på jobbet.. Vill inte somna för då kommer morgondagen fortare.. Låter kanske helt sjukt, men jävla kaffe!! 4 koppar har jag druckit på hela dagen, det är ju inte ens mycket juh.. Borde kanske hoppat över den hos C vid 20-tiden..

Spännande och se om någon vet varför och om något antidot existerar...
image36


Jag säger bara...

... har precis kommit hem från jobbet. klockan är i skrivandets stund 00.16.. Så det jag säger är bara:

vovilolkokenon jojäkoklola hohelolvovetotesos kokvovälollol!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

image35
Precis så här vill jag göra just nu.. Det känns som mitt huvud håller på att sprängas av allt som måste
hållas reda på på jobbet.. Kanske skulle detta lätta på trycket... Bilden är från FunPic.

Avslutningsfeka

Herre vilken fredag jag haft!! Först ledig, sen fest med jobbet!! Shit vad kul jag hade.. Det började med några öl på nån uteservering i uppsala med några töser från jobbet. Sen var det picnic/parklek/partaj i parken. SÅÅÅÅÅ jäkla kul! Och något som var heeeelt otippat var att jag helt plötsligt skulle öppna avskedspresent.. Jag måste väl erkänna att det föll några tårar på min kind.. En av uskorna hade stickat en mössa.. Stickat en mössa till mej!! Jag blev så tagen, trodde inte att det var sant.. Den var sååå fin.
Velig
Tårar
Piller
Rond
Fjäril
Pojkvän
Snoppar
Inskrivning
Åsså ord som hör till avdelningen..

Dessa ord var instickade i mössan, helt sjukt att man kan ens kan sticka så... Dessa ord förknippas jag tydligen med:) och jag kan nog instämma på de flesta:)

Sen fick jag en vattenkanna oxå med en fjäril på såklart..
Mitt största misstag var att säga till syster E nångång att jag nästan måste kräkas om en fjäril attackerar.. Värst är de där vidriga malarna som är håriga och övergödda.. Iaf, detta har man ju fått höra några gånger på jobbet.. Det tycker nog att jag är lite störd, eller ganska så mycket kanske..

image33


Fan vad jag kommer att sakna det gänget.. Hoppas jag kommer tillbaka en vacker dag..

Jag kommer iaf sent glömma denna fredag, herre vad kul jag hade.. Synd bara att syster T fick ont i huvudet och var tvungen att dra sig hemmåt, jag som så gärna velat svänga min lurviga med henne.. Det får bli i sommar.. Vi som gick vidare dansade hela natten lång, såååå kul. Senare fick vi sällis av några av avdelningens doktorer, det höjde kvällen ännu mer! Nu vill jag ju ännu mer vara kvar.. Tänk vilken rolig sommar jag hade haft om jag jobbat kvar.. Inte tänka på det nu, då börjar jag väl bara tjura igen.. Jag får se det som en bra start i karriären...

Nä nu är det duschen som väntar. Hej hopp!

Jaha då har man varit i Rom!!

Hello, nu är resan över.. Känns tomt, nåt som man sett fram emot så länge är plötsligt över... Men ojojoj vikken stad!! Trodde inte att jag skulle bli så förtjust i staden.. Vi har gått och gått och gått...

Dag 1:
8,58 km bara på dagen, på kvällen har vi inte räknat...

Vi landade på Ciampino flygplats och tog buss till Termini som är centralstationen.. Där käkade vi på McDonalds det första vi gjorde innan vi letade efter Hotel Fiorini. Ett skabbhotell för övrigt..
image8

Efter vi hittat hotellet som by the way inte var städat, rummet alltså så tog vi våra första steg på de flera milen vi gick under vår vistelse..

image9

Spanska trappan.. Här var vi inte direkt ensamma.. Hela Rom kryllade av oss turister. Denna trappa blev lite av vårat favorithak. Vi gick hit på kvällarna, köpte öl och satt och lyssnade på folk som spelade gitarrer och kikade på allt folk.




image10

Fontana di Trevi. I denna fontän badade Anita Ekberg i filmen La Dolce Vita. Men här fick man inte ens bada fötterna för då kom polisen och blåste i sina visselpipor.. Nåväl, här ska man tydligen kasta mynt över axeln för att vara säker på att komma tillbaka.. Vi återkom till fontänen och kastade våra mynt när vi var säkra på att vi ville komma tillbaka:)

image11

Via dei Condotti, Roms "fifth avenue". Här blev det inte mycket shopping.. Hade knappt råd att titta i skyldfönstren.. Här fanns alla designermärken man kan tänka sej... Den låg iof vid spanska trappan, men orkar inte byta plats på korten:)



image13


Turister på högsta nivå!! Sightsingbus runt Rom... I hörlurarna var det en guide som berättade om byggnade vi aldrig hört talats om..

image15

Pantheon. Det enda antika romerska tempel som överlevt årtusendena nästan orört. Det är Europas största kupol, den är exakt lika bred som hög: 43,3m. Solljuset från oculus (taköppningen) är helt otroligt. Tydligen ska det vara ännu mer imponerande när det regnar eller snöar, då det är ett hål rakt in i byggnaden... Det får bli nästa gång...

Dag 2:
1,7 mil på dagen.

image16

Denna dag var det Colluseum så gällde.. Herre vilken byggnad!! Jag är såå impad, synd bara att vi kunde för lite om det.. Det blir till att läsa på här hemma...



image17

Byggt 72-80 f Kr. Det är helt sjukt, tror att det är judiska slavar som byggt denna otroliga byggnad. Det jag mer vet är att det är en gammal amfiteater och att det var här gladiatorspelen ägde rum. Är det någon som vet mer är jag idel öra:)

image18
image19
Spanska trappen by night.

Dag 3:
9,3 km

image21

St petersplatsen och kyrkan. Herre vilken kö!! Men det tog bara 25 min att köa.

image22

Inte så roligt att titta på så här.. men när vi va där blev man nästan religiös.. så jäkla vackert.. massa kända verk som vi aldrig hört talats om..

image23

Petrus staty.. Den betraktas tydlig som helig.. Om man tar eller kysser på foten anses man få lycka.. Här gör J ett försök... Man fick inte stanna vid statyn, då sa vakten till att gå vidare..

image25

Apollo del Belvedere. Från 300 f Kr. Nån staty som anses vara idealet av manlig skönhet. Om ni frågar mej tycker jag att han som poserar framför sånt fall borde byta plats med statyn :)

Massa bilder på statyer och målningar tog jag(besparar er dessa).. Tänkte att jag skulle läsa på om de så här i efterhand.. Om jag känner mej själv rätt så lär ju det aldrig hända.. Men men man såg säkert kulturell ut när de togs..

image26

Åsså var det Fontana di Trevi igen.. Nu vet jag garanterat att jag kommer komma tillbaka när jag kastat ett mynt i fontänen..
image27

Även J kastade sitt. Så vem vet kanske kan det bli frieri nästa gång vi åker dit, för det missades visst denna gång:)

image28

Utsikt från hotelfönstret. Observera hotelfönstret, inte från ballkongen för det fanns nämligen ingen....

image29
image31
Fontana di Trevi by night.

image30

Italiensk pizza och rötjut.

Det var en sammanfattning av en underbar resa!! Man blir nästan nykär när man är där. Love you J!!

Birka Princess!!

Ojojoj vikken kryssning!!
Halva ligan från jobbet checkade in i lördags för att åka en sväng till åland (tror jag)
Hursomhelst.. Det var såååå lyckat! Jag är så glad att jag följde med på denna partybåt:)
Vet inte riktigt var jag ska börja.. Jag mötte upp de andra vid slussen i sthlm.. Där försökte vi hitta nåt hak att ta en öl på men förjäves.. Vi fick vänta med ölen :( kanske lika bra det förresten, dricka fick vi så det räckte ändå..
När vi kom på båten var det bara att svira om till middagen, 3-rätters ingick i priset.. Men icke drickat, det var lite halvdåligt tycker jag med tanke på vad vi pröjsat (750 boyarder).. Iaf.. Där började vi lite smått inta våra första glas...

Nåväl, efter det att vi försökt göra oss lite festfina var det The Ark som gällde.. Han precis se sveriges bidrag och det var allt vi såg av ESC. Lika bra det med tanke på resultatet.. Hade jag sett hela tävlingen hade jag blivit riktigt förbannad.. Jag har bestämt mej för att ALDRIG någonsin se den tävlingen igen. Den svenska kan jag tänka mej, men f-n inte den stora.. Nu blir jag upprörd igen.. Det är bäst att inte skriva nåt om det tror jag.. Pisstävling, det är allt jag har att säga..

Sen var det dansbansmusik som gällde, och ytterligare några drinkar.. Det blev ingen dans för mej där, jag är såååå dålig på att följa så jag gav det inte ens ett försök.. Men Bossen och Pocahontas tog sig en svängom, riktigt bra faktiskt.. Sen, mina damer och herrar var det fest på allvar. Dansade och dansade och dansade hela långa kvällen kändes det som. Med några avbrott för besök i baren så klart.. Shots, drinkar och bira om vartannat..
Bra musik var det oxå, mycket schlager om jag minns rätt:) O karaoke så klart! Vissa bättre än andra..

Jag har visst glömt att nämna att vi hade våran egna paparazzi med oss. Reseledaren själv! Herre, hon måste tagit minst 340 kort eller nåt. Dokumenterade hela kvällen. Hon hade visst filmat några gånger oxå, en stjärnhimmel med bakgrundsmusik iform av en pianospelande herre. Sååå vackert, vi kollade på filmen dagen efter och undrade vad hon tänkte medan hon rullade bandet.. Vi fick inget svar:)

Vid sisådär 5-snåret stängde discot, då var det bara att gå hemmåt, men inte utan den klassiska pizza-slicen. Jisses vad gott det är efter en helkväll.. Någon som vet varför?

Det absolut sjukaste på hela resan var mängden vi drack.. Här är mitt intag:
1 öl (på stan med J och hans kompis)
½ vinare
1 irishcoffey
2 smirnof-ice typ
2-3 drinkar vid dansbandsbaren
5 shots (ev. 7)
1 öl

Detta är mycket för att var jag.. I vanliga fall när jag går ut räcker det med en vinare..Köper jag en drink ute blir jag alldeles för bladig..
Fråga: Hur kunde jag dricka så mycket utan att bli mer på pickisen än om jag bara dricker en vinare??
Svar: De späder ut drinkarna de fulingarna...

Det var nog alles.. Jo, kort togs ju som sagt.. Jag kanske lägger ut ett par om jag får för modellerna förstås. Måste fråga först..

Jag är lycklig!!

Idag när jag åkte hem från jobbet kom jag på att JAG ÄR LYCKLIG!!
Det var länge sen jag hade den känslan..

J ÄR PÅ BESÖK
J kom i går och ska stanna till helgen.. Visst jag jobbar men det är så underbart att veta att jag får träffa honom efter jobbet och somna och vakna med honom.. Idag hade han varit och käkat lunch med farsgubben:) Undra vad de pratade om.. Skulle jag satsa pengar skulle jag tippa på sport...
Iaf, det är mysigt att veta att Han är hemma när man kommer hem.. Det kan vara en skitdag på jobbet, men det spelar ingen roll om Han är hemma för då försvinner ångesten om man bara får en såndär kram som bara han kan ge..

JOBBET ÄR KUL
Idag var jobbet riktigt kul. Mycket att göra och mycket att tänka på.. Bara jag har kontroll så är det kul!! I mitt CV skrev jag att jag hellre gillar när det är lite stressigt än om det är för lugnt.. Jag minns att det kändes som att jag ljög men nu vet jag att det faktiskt är så... Trodde jag aldrig.
När det gäller jobbet finns det ingen bättre känsla än att hjälpa patienterna. Då menar jag att ta bort smärtan hos någon som exempelvis är nyopererad är underbart, att ta bort illamåendet hos någon som ligger och hulkar så fort han eller hon äter eller se någon som varit så sjuk bli utskriven och gå i från avdelningen med ett leende på läpparna och en kram som hejdå.. Det är dessa känslor jag menar.. Jag vet att det kanske låter klyschigt men så är det bara!!

MAN VET INTE HUR DAGEN SER UT FÖRREN DEN ÄR ÖVER
Imorse när jag vaknade trodde jag aldrig att jag skulle överleva.. Såååå trött. Min första tanke när jag klev upp ur sängen var att jag längtade till kvällen så jag kunde få gå och sova igen. Men så blev det ju inte.. J åkte till en kompis i Täby och jag gick till C och drack kaffe och snackade massa skit. Jag pratade om mitt jobb och hon om sitt..  Sååå trevligt!! Livet är bra härligt ibland faktiskt.. Just det där att inte veta hur dagen slutar...

Nått som gjorde mej extra glad var att se att Olsen varit inne och kikat här på sidan!! Puss på dej!

image7
Bye the way.. The Ark kommer att vinna hela skiten på lördag! Om det inte blir så är det nåt fel på hela systemet..Låten är ju helt sjukt bra!! Jag ska heja på dem på en Birka-kryssning.. Hoppas verkligen att det finns nån tv ombord som visar ESC annars vet jag inte vad jag gör!!

Gammeltacka..

Har inte kännt mej så gammal som jag gjorde igår på mycket länge. Frågan är om jag någonsin kännt mej så gammal... Det var på den lokala krogen som denna känsla svepte över mej. Usch kändes som att jag var 40 år och helt felplacerad.. Tror att det beror på vad jag hade på mej.. Jag hade en vit t-shirt-klänning och leggings.. Ganska snyggt men helt fel känsla fick jag... hoppas det berodde på kläderna. Eller så är det kanske så att man kommer till en gräns där man inser att det kanske inte är så roligt att gå dit längre.. Denna känsla har jag inte haft när vi gått ut i örebro.. men på denna lokala krog har jag fått den känslan de sista gångerna, men igår var det verkligen första gången jag bara ville därifrån. Det var ju roligt folk, kände igen många. Det är det som är kul med att gå dit, träffa folk som man inte sett sen Dacke red förbi. Men som sagt...
Jag kanske helt enkelt är för gammal...eller så berodde det på mitt klädval...
Detta är tröjan som fick mej känna mej som en 40-taggare...

Men innan denna upplevelse var det fest hemma hos becca. Såååååå trevligt!! Tack för det B!!
Hade ju förstås inte min kamera med mej men det hade becca:)

Nä nu är det jobbet som gäller... längar tills kl 21 så kanske man kan åka hemmåt...
Puss

Bara väntar och väntar...

Jobbar kväll idag... Det suger fett när man inte har något att göra innan!! Går upp kl 9 ungefär för att inte sova för länge, äter frukost och sen ingenting!! Helt värdelöst. Bara väntar på att kl ska bli 13 så man kan åka och jobba.. Och jobba! väntar på att få jobba, låter ju helt sjukt.

Syrran bor ju 100 mil härifrån (känns det som iaf) så det kan man ju inte bara åka över en snabbis. Eller det kan man väl, men vill ju vara där länge.. Om man ska åka till jobbet därifrån tar det lååååång tid..
Kompisarna jobbar... Man kan inte sitta på balkongen och sola för dit kommer inte solen förren det är dax att åka till jobbet...Ingen lust att shoppa... Inget träningskort, för det är sviiiindyrt i den här hålan..Och inte värt det eftersom jag ska flytta till örebro, man måste signa sig för ett år om man ska träna här.. Kan ju ut och springa kanske du tänker, men det har jag ingen lust med.. Just nu känns det bara såååå tråkigt!!! 

Känns bara som att jag väntar på saker och ting hela tiden.. Väntar på att få åka och jobba, väntar på att få flytta till örebro, väntar på att få flytta till ett riktigt hem (ingen studentlgh), väntar på att få flytta nånstans där jag vet att här kommer jag bo resten av mitt liv, väntar på att få skaffa barn, väntar på att få gifta mej, väntar på att få åka på långsemester, väntar på att få träffa J nästa gång. Väntar på att få ha ett normalt liv helt enkelt..

Bläää, som jag lever nu är ju helt värdelöst.. Bara väntar och väntar...

RSS 2.0